Σελίδες

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης: Ζητείται υπευθυνότητα!

Η (ενιαία ξανά) Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης έρχεται ως συνέχεια του λειτουργούντος από το 1985 εκπαιδευτικού μηχανισμού παραγωγής στελεχών υψηλής εξειδίκευσης και (υποτίθεται) ταχείας ιεραρχικής εξέλιξης για το ελληνικό Δημόσιο. Ταυτόχρονα η Σχολή αποτελεί επαγγελματική διέξοδο κύρους για νέους και νέες επιστήμονες, οι οποίοι περιμένουν πώς και πώς κάθε προκήρυξη διαγωνισμού, μιάς και ο διαγωνισμός αυτός εδώ και 26 χρόνια (πολύ πριν το ΑΣΕΠ) έχει καταγραφεί στην κοινή συνείδηση ως σπάνιο δείγμα αξιοπιστίας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας.

Έστω και ως τροπολογία, έστω και σε άσχετο νομοθέτημα, η ενοποίηση ΕΣΔΔ και ΕΣΤΑ ψηφίσθηκε. Με την ευκαιρία αυτή ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης προέβη σε δηλώσεις (εφημερίδα "Έθνος", 17/05/2011, ένθετο "Εργασία", http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23325&subid=2&pubid=63065152) σχετικά με τον από μακρού αναμενόμενο Εισαγωγικό Διαγωνισμό, δεσμευόμενος ότι η προκήρυξη θα έβγαινε εντός του (παρελθόντος πλέον) Μαΐου και η πρώτη φάση της εισαγωγικής διαδικασίας θα διεξήγετο εντός του Ιουλίου 2011!
Φυσικά τίποτε από αυτά δεν ισχύει! Δεν θα μπορούσε άλλωστε, δεδομένων των προϋποθέσεων, τυπικών και ουσιαστικών, που τίθενται τόσο από την νομοθεσία όσο και από τις οργανωτικές δυνατότητες του Κέντρου.
Προς τί λοιπόν οι δεσμεύσεις;
Δυστυχώς, και πέρα από τις προθέσεις του κ. Γενικού Γραμματέα, απλώς εντάθηκε η αγωνία των ενδιαφερομένων. Στο χωριό μου λένε: "Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται!"
Για όσους δεν το γνωρίζετε, και η μικρή αυτή ιστορία έχει ...λύκο: Πρόκειται για τα δήθεν φροντιστήρια, τα οποία έναντι αδρού τιμήματος, υπόσχονται "λαγούς με πετραχίλια" περί δήθεν σίγουρης εισαγωγής στην ΕΣΔΔΑ!
Συνεπώς η ηγεσία του ΕΚΔΔΑ θα έπρεπε να είναι περισσότερο πραγματιστική.
Αν όμως πράγματι ήθελε να γίνει νωρίτερα ο διαγωνισμός, ας έκανε δεκτή την λεπτομερή, δομημένη και πλήρως αιτιολογημένη πρόταση αλλαγής του θεσμικού πλαισίου του ΕΚΔΔΑ, που είχε αρμοδίως κατατεθεί από τον Σεπτέμβριο του 2010 από την Ένωση Αποφοίτων ΕΣΔΔ-ΕΣΤΑ!
Αλλά με τους αποφοίτους θα ασχολούμαστε τώρα;

2 σχόλια:

  1. Μόλις αντιλήφθηκα ότι μπήκες δυναμικά στον κόσμο των μπλόγκερς! Καλώς ήρθες λοιπόν, με όλο το νοητικό και συναισθηματικό σου εξοπλισμό σε ετοιμότητα. Εννοείται πως θα σε παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
    Σε προειδοποιώ ωστόσο ότι το blogging είναι εθιστικό, την έχω πατήσει κι εγώ με το μαμαδίστικο ιστολόγιό μου. Εχεις την έννοια πάντα να το τροφοδοτήσεις, να το σενιάρεις, να το κανακέψεις κοκ. Kαλή δύναμη

    Πολλά φιλιά
    Παναγιώτα
    http://newagemama.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παναγιώτη καλώς ήρθες στην blogόσφαιρα. Οι τεκμηριωμένες απόψεις σου είναι πάντα πηγή σκέψης. Σου εύχομαι καλή δύναμη γιατί το blogging έχει και δυναμικές αντιπαραθέσεις αλλά και ανήθικες επιθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή